reede, 4. veebruar 2011

kompassist ja mitte eriti tõsiselt

Puhtast uudishimust proovisin järgi sellise aktuaalse vidina nagu valijakompass.

http://valijakompass.err.ee/

Tulemus polnud eriti üllatav- 1.rohelised 2.sotsid 3.reformarid. Protsentuaalselt üsna üksteise kukil. Olen ise reformistide valija olnud, kuigi tagumisel ajal õrnalt kahtlema hakanud. Viimane koht kuulus kesikutele—sellega pani kompass tõesti täppi.

Ja siis, puhtast uudishimust, alustasin kompassiga katsetust otsast peale. Tahtsin näha, et KUI ma vastaksin täpselt risti vastupidiselt oma tegelikule arvamusele, kas siis oleks tulemus samuti vastupidine, et ehk kesikud oleks esikohal. Vastuseid klikkides püüdsin ennast mõelda „tõeliseks kesikmooriks” ja tegin enda arvates ülinapakaid valikuid. Ning see tulemus üllatas juba tõsiselt – 1. koht reformarid ja viimasel kohal......ikka kesikud.

Tundub olevat võimatu..Kuidas see võimlik on, et taipa. Kaupo arvas selle peale, et minu aju pole võimeline genereerima sellist vastuste kombinatsiooni, mis ühtiks kesikutega, isegi kui ma väga püüaks. Nüüd tekkis juba sportlik huvi. Alustasin valijakompassiga kolmandat korda. Eesmärk endine- leida valikutekombinatsioon, kus tulemuseks esikohal keskerakond. Ja õnnestus. Tulemus: 1. valik- kesikud ja viimane reofrm. Mida ma selleks tegin? lihtsalt seda, et paljudele väidetele panin vastuseks „arvamus puudub.”

Vaevalt, et keegi nüüd kompassi tulemuste järgi valima läheb.Ehk mitte. Mõtlemapanev on see vidin ehk aga siiski. Lõbus asjandus.

Mis oleks, kui selliseid „kompasse” saaks teha erinevate teemade puhul? Milline eriala on su loomusele sobivaim? Arvad küll, et eelistad majandusalast eriala ja tööd aga välja tuleb, et oleksid ideaalne sotsiaaltöötaja. Või vastaks sinu ootustele hoopis muuseumitöö.

Kompass, millist koeratõugu perre võtta? (no äkki mõni kohe üldse ei oska ise mõtelda)

Milline puhkus sulle tegelikult paremini sobib (tööpuhkus maakodus, reis Tiibetisse, laevakruiis, lastega reisima, kodus omaette, sa ei vajagi puhkust jne)

Kompass, millist elukaaslast sa tegelikult enda kõrvale soovid?

Õnneks selliseid lollusi ei tehta, õnneks poleks need ka reaalselt võimalikud.Kujuta näiteks ette, et on olemas Mees, kes klikib sobiva naise valimisel „kompassis” järgnevad valikud:

  1. naine peab tolereerima mehe alkoholismi ja /või joomist (nii avalikku kui varjatud kujul esinevat)
  2. naine peab olema suuteline meest majanduslikult ülal pidama (olema mehe isiklik ATM)
  3. naine peab soovima lahendada ja lahendama kõik mehe olmeprobleemid
  4. naine peab tolereerima ja mõistma mehe eelmistes suhetes esinenud perevägivalda ja uskuma, et mees on rahumeelseks ümbersündinud.
  5. naine peab suutma meest mitte kunagi kritiseerida
  6. naine peab garanteerima muretu elu ja suutma likvideerida kõikvõimalikud mehe mured
  7. naine peab igal juhul meest uskuma ka siis, kui teab, et mees valetab. mees valetab palju ning pidevalt.
  8. naine peab garanteerima, et naisel endal ei tekiks kunagi mingeid probleeme, mis mehe eluidülli häiriksid.
  9. naine peaks teenima piisavalt, et mees saaks kodune olla (st.et mees ei peaks igapäevatööl käima)
  10. naine peab tegema kõik endast oleneva, et mehe Jaanipäev kestaks 365 päeva
  11. naine peab teadma, et alati on mehe sadades hädades süüdi kõik teised, mitte kunagi mees ise.
  12. naine peab arvestama, et mehe lubadused ei maksa midagi. Oluline on hinnata ilusaid sõnu (arvestades, et need on katteta) Mees võib alati ühepoolselt kokkulepetest taganeda. Naine mitte.
  13. naine ei tohi aru saada, et suur osa mehe identiteedi eksponeerimisest ja „mina olen selline” loosungitest on kindla eesmärgiga roll ja etendus, mis tõele ei vasta.
  14. naisel ei tohiks olla ema, sest sest siis tegeleb naine rohkem mehe poputamisega ehk on mehele ise emme eest ja ämm oleks tüütu rudiment mehe elus nagunii

Nii saaks kokku tõeliselt ideaalse naise. Umbes 30 ilmselget küsimust/vastust on siit muidugi puudu. Tundub olevat sellise tubli eesti naise portree, onju? Ja olgem ausad-neid mehi, kes just sellist naist ja sellist elu tõemeeli endale ihaldavad, leidub samuti. Ka minu suures tutvusringkonnas on vähemalt üks täpselt selliste soovide, omaduste ja sihtidega mees täiesti reaalselt olemas. Ilma liialdamata. Kui veab, siis leiab iga pott omale õige kaane. Ka sitapott. Kompassi pole vajagi.

Püsige terved!

6 kommentaari:

  1. Sellise mehega ma küll kohtuda ei tahaks.Kõige hullem varjant mis olla saab.Aga näed ,mis teha, selline töll on ju täitsa olemas ,kahju ,et sina teda ka tundma said.Ta võiks veel keskerakonda ka kuuluda ,oleks täiuslik.

    VastaKustuta
  2. Hampelmanni, limukat ja vale-Dimitrit ei taha ilmselt isegi keskerakond. Kuigi komplekt oleks "täiuslik." Isssver,kui naljakas!:)))

    kairit

    VastaKustuta
  3. Leidsin Sinu blogi.
    See on täiesti vapustav, mis sa oled välja võidelnud! Jõudu ja vaprust!!!
    Heli

    VastaKustuta
  4. Tänud! :)
    olen taastusravihaiglas ning jõudu ja vaprust läheb eriti siin tarvis paljupalju.

    VastaKustuta
  5. :)) imeline! Proovisin ka kompassi haneks tõmmata aga Keskerakonna poolt kaldu tulemust ei õnnestunud saada- nüüd tean- arvamus puudub on võtmesõna:)

    VastaKustuta
  6. Ädu, peamine, et valima lähed. Ning valikuid teha Sa oskad ;)
    fassaad on alati olnud nigel asi, mille järgi oma otsuseid kujundada. Sisu ja tegelikus loeb. nii nagu inimestes, nii mujalgi. Eriti kurb, kui arvamus puudub.

    VastaKustuta